Jouw energiezuinige woning in Quartier Bleu

Lees artikel
epc_QuartierBleu
Pontoon_QB_epc

“Limburg heeft de energiezuinigste appartementen van alle Vlaamse provincies.”, zo schrijft Het Belang van Limburg. Lees hieronder meer over het energiezuinig woonaanbod in Quartier Bleu en waarom het verstandig is om voor nieuwbouw te kiezen.

Wat is EPC? 

EPC staat voor ‘Energieprestatie Certificaat’. Dat is een verplicht document dat aangeeft wat het geschatte energieverbruik van een huis of appartement is. De labels gaan van A+ tot G, waarbij A+ het beste is.

Koop je Quartier Bleu een nieuwbouwappartement of stadswoning, dan heeft je woning altijd een label A. Zo beperk je de energiefactuur én is je huis klaar voor de toekomst. 

Eigen warmtenet

Quartier Bleu is voorloper op vlak van groene, betaalbare verwarming én koeling dankzij het eigen warmtenet van ‘ondiepe geothermie’. Dit betekent dat wanneer je een woning koopt in Quartier Bleu, je 100% onafhankelijk bent van aardgas of stookolie. Dankzij deze geothermie, oftewel aardwarmte, maken we gebruik van een ‘gratis’ energiebron die in de winter zorgt voor verwarming, in de zomer voor een passieve koeling. Een warmtewisselaar en warmtepomp zorgen dan weer voor een perfecte temperatuur in je woning, die je zelf kan regelen. 

Kiezen voor nieuwbouw? Ja! 

Nieuwbouw kopen lijkt op het eerste gezicht voor velen financieel een grote stap. Maar als je berekent hoeveel je kan besparen op vlak van energie dankzij nieuwbouw, lijkt het eerder een risico om nu niet mee op de energiekar te springen. “Statistics Belgium wijst vandaag op een stijging van de energieprijzen met 40% t.o.v. 2020”, zegt Roel Helgers, Market Economist bij Matexi. 

Door te kiezen voor een nieuwbouwwoning die compleet onafhankelijk is van fossiele brandstoffen, ben je dus niet onderhevig aan dergelijke prijsschommelingen. In Quartier Bleu betaal je een vaste prijs van 50 tot 70 euro voor het beheer van de geothermische centrale, naargelang de grootte van je huis of appartement. Daarnaast betaal je het energieverbruik van je warmtepomp. Omgerekend komt dit op ongeveer een 100 euro per maand (bron: HBVL). 

Renoveren wordt minder aantrekkelijk

In het verleden werd er heel vaak voor gekozen om een bestaande woning te kopen en die vervolgens helemaal naar wens te renoveren. Dat die optie tegenwoordig minder in trek is, is grotendeels te wijten aan twee factoren: enerzijds de crisissen die we doormaken en anderzijds recente aanpassingen in de regelgeving. Wie nu een pand koopt, is bijvoorbeeld verplicht om dat binnen de 5 jaar te renoveren tot energielabel D. Met de hoge prijzen voor bouwmaterialen kan die rekening al snel oplopen.

Conclusie: kies voor nieuwbouw in Quartier Bleu. Ontdek hier het aanbod aan stadwoningen en appartementen. 

Interesse of meer info? Maak een afspraak met een van onze Sales Consultants. 

Marisa en Inge helpen jou graag verder.

Heb je nog vragen? Of wil je een afspraak maken?

Marisa en Inge helpen jou graag verder.