Nieuws

Quartier Bleu: propere buurt

Lees artikel
Stad Hasselt-QB propere buurt
qb walvis

Samen werken aan een propere buurt.

In Quartier Bleu staan vanaf 13 maart twee reuzendieren te pronken: een walvis en een schildpad. Ze zien er niet alleen leuk uit, maar hebben ook een doel: zwerfvuil in het kanaal en in de buurt tegengaan. Met het initiatief willen Matexi en de stad Hasselt extra aandacht vragen voor een propere buurt.

Team propere stad en Quartier Bleu

Je kan er niet naast kijken: op het Verbindingsplein vooraan de Kanaalkom en op het Gelatineplein, aan MediMarket, staan twee reuzenwaterdieren. De eyecatchers zijn niet alleen fotogeniek, ze hebben ook een doel. Buurtontwikkelaar Matexi (Quartier Bleu) en de stad Hasselt brengen er een belangrijke boodschap mee: laat je zwerfvuil (en dan vooral PMD-afval) niet zomaar rondslingeren op het openbaar domein of in het water. Met het ingezamelde afval wordt er gewerkt aan een leuke verrassing, deze wordt verwacht in de zomermaanden.

De opvallende dieren passen in ‘Team Propere Stad’, een initiatief van de stad Hasselt. Met die sensibiliseringscampagne tegen zwerfvuil en sluikstort wil het stadsbestuur iedereen aanzetten om zich mee in te zetten voor een propere stad. 

Properestad_02
“Een propere buurt is zeer belangrijk voor onze shoppers én onze bewoners. Met het thema lenteschoonmaak in het achterhoofd, dachten we ook aan een soort van ‘lenteschoonmaak’ van het openbaar domein, vandaar het idee van de dieren."
Jolien Lenaerts, marketing specialist Matexi.

Pipivrije zones

Om de site proper te houden, worden op Quartier Bleu nu ook ‘pipivrije zones’ ingericht. In Quartier Bleu houden we van dieren; viervoeters zijn meer dan welkom en zijn zelfs toegelaten in de indoor zone aan Delhaize, richting parking Blauwe Boulevard. Helaas worden er soms onaangename boodschappen achtergelaten. Hondenpoep wordt meestal netjes opgeruimd, maar een plasje tegen inkomdeuren, winkelvitrines, openbare banken, vuilnisbakken, ... is ook erg vervelend en vervuilend. Het brengt vaak (permanente) schade of verkleuring aan én het is voor niemand erg leuk om te poetsen. 

Om dit initiatief extra kracht bij te zetten, werkt Quartier Bleu samen met "Hasselt Woeft het", een leuke, lokale Instagrampagina.

QB-hond
"Wij staan helemaal achter deze campagne van Quartier Bleu, want ook wij houden van een propere stad. Bewustzijn creëren bij de baasjes is alvast een goed begin!"
Lizzy en Veerle, Hasselt Woeft het

Waar kan je best met je viervoeter een plasje maken? Aan het einde van Quartier Bleu, voorbij AS Adventure, bevindt zich een groot grasveld aan de Gelatinetoren. Aan de Stokerijstraat vind je ook een strookje gras. Perfect om je viervoeter een plasje te laten doen.

Bedankt om samen te werken aan een proper Quartier Bleu.