Nieuws

Quartier Bleu: een groene buurt

Lees artikel
QuartierBleu_Groenebuurt
QuartierBleu_Daktuin

Quartier Bleu mag dan vooral blauw klinken, het is ook een zeer groene buurt. Het openbaar domein werd aangelegd met meer dan 100 (!) bomen verspreid over de winkelboulevard, de horecakade en de vernieuwde kanaalkom. Bewoners kunnen dan weer letterlijk de vruchten plukken van hun appartement dankzij een moestuin op het dak.

Eerste golf van duurzaamheid

Matexi, de project- en buurtontwikkelaar achter Quartier Bleu, besteedt veel aandacht aan duurzame bedrijfs- en bouwprocessen om energieverbruik te reduceren. Dit aspect kwam al meteen tot uiting in de eerste fases van het bouwproces in Quartier Bleu. De afgegraven grond werd bijvoorbeeld via vrachtschepen vervoerd, dankzij de unieke ligging aan het kanaal. Er werd op deze manier zo weinig mogelijk vervuiling via vrachtvervoer over de weg veroorzaakt. In totaal komt dit neer op 27.000 minder vrachttransporten gedurende de looptijd van het project.

Bomen op het dak 

Op de site van Quartier Bleu staat er heel wat openbaar groen, waaronder maar liefst 100 grote, kwalitatieve bomen. Deze staan verdeeld over de hele site, zowel op de kade als op de boulevard, waar ze een gronddikte kregen van maar liefst 1,5 meter zodat ze volwaardig kunnen groeien. De bomen op de winkelboulevard, voorzien door stad Hasselt, werden voorzien van een ondergronds systeem om negatieve stedelijke effecten op groen, zoals bijvoorbeeld strooizout, uit te sluiten.

Moestuinieren in de lucht

Wonen aan een groene oase? Ook dat kan in Quartier Bleu. Verschillende residenties zijn immers uitgerust met een privĂ© daktuin op niveau, elk met een eigen doel. De binnentuin bij The Meridian is een organische daktuin met wintergroene massieven en bloemachtigen. De tuin van CityCarden bevat dan weer een moestuin waar bewoners eigen groenten en kruiden kunnen oogsten. Op de daktuin van BLVD. kom je heerlijk tot rust op een bankje of geniet je van een uitzicht op de Heilig Hart Wijk. Elke residentie in Quartier Bleu heeft daarnaast een groendak. 
 

Wonen_Groen_QuartierBleu

Wonen aan het groen?

Ontdek hier ons aanbod in Quartier Bleu.