Nieuws

Quartier Bleu aan de Hasseltse jachthaven

Lees artikel
QuartierBleu_Genietenaanhetwater
Kanaalkom_QuartierBleu_Hasselt

Welkom in Quartier Bleu aan de Hasseltse jachthaven. Puur genieten aan het water? Dat doe je in Quartier Bleu. Of je nu woont aan het water in één van onze residenties of je komt een gezellig hapje en drankje nuttigen in een van onze restaurants: in Quartier Bleu beleef je altijd dat ultieme vakantiegevoel. 

Hasselt aan het water

Met de wagen, fiets of zelfs boot naar Quartier Bleu? Het kan allemaal dankzij de unieke ligging aan de Hasseltse jachthaven. De jachthaven werd heraangelegd in 2021 met o.a. nieuwe steigers te midden van de kanaalkom. Een recreatiezone vooraan de kop biedt verschillende mogelijkheden voor allerlei leuke events

Kanaalkom_Heraanleg_QB

VernieuwDe kanaalkom

Sinds de zomer van 2023 kan je genieten van een volledig vernieuwde kop van de kanaalkom. 

  • Tussen de kanaalkom en de Thonissenlaan is een grashelling aangelegd. Lange houten zitbanken op deze helling creëren een soort amfitheater met een mooi zicht op de vernieuwde jachthaven. 
  • Een voet- en fietspad op de helling zorgt voor een verbinding met de fietsenparking onder Quartier Bleu.
  • Tussen de grashelling en de Gelatineboulevard is een asymmetrische trappenpartij die het Verbindingsplein met de kade verbindt. Onder deze trappenpartij is een grote regenwaterput verwerkt voor de bewatering van de omliggende bomen. Doorheen de trappenpartij slingert een helling voor rolstoelen en koetsen.
QuartierBleu_Kanaalkom_glijkbaan

De nieuwe evenementen hotspot

  • Op de kade is aan de voet van de grashelling een kiosk gebouwd. Hierin kunnen kleine evenementen plaatsvinden.
  • Voor kinderen is er ook een leuke glijbaan voorzien met een prachtig zicht op de jachthaven.
  • Het clubhuis van de jachthaven is verhuisd.  Het oude clubhuis werd tijdens de werken afgebroken. Opening van het nieuwe clubhuis is voorzien voor zomer 2024.
  • Nieuw streetart werk. 
Wonen_Water_QuartierBleu

Wonen aan het water? 

Ontdek hier ons aanbod.