Nieuws

Dating tips met Lotte Vanwezemael

Lees artikel
lotte vw
lotte vw

Hoe ga jij om met daten? Wat doe jij zoal op een (eerste) date, welke activiteit en welke locatie kies je en hoe ga je creatief om met de 'druk' die rond een (eerste) date kan ontstaan? 

Lotte Vanwezemael geeft je enkele leuke tips die je meteen kan toepassen in Quartier Bleu. 

ElFuego

Tip 1: ga voor een lunchdate

Een suggestie voor singles: omzeil een zwaarbeladen avonddate waar de verwachtingen hoog gespannen zijn. Probeer in plaats daarvan eens een gezellig ontbijt- of lunchafspraakje. Het is korter, meer informeel en gewoonweg minder gespannen. Als het leuk is, kijk je al uit naar een volgende ontmoeting. Is het niet leuk? Dan was de tijdsinvestering niet al te groot.

Een (extra) leuke suggestie: maak van je date een speels uitje en ga naar Apéro Boules voor een potje Jeu de Boules. Geniet van cocktails, heerlijke hapjes en een leuk spel om het ijs te breken.

Top tips in Quartier Bleu: Sweet Coffee (ontbijt of lunch), Rauw, El Fuego, Maison Mathis of Apéro Boules. 

ThaiCafé

Tip 2: picknick aan het water

Een nog eenvoudiger en spontaner alternatief voor een lunch in een restaurant: een picknick aan het water. Het is budgetvriendelijk, lekker én spontaan. Je kan bijvoorbeeld zelf je picknick samenstellen met lekkernijen van Delhaize, of kiezen voor snelle take-away opties zoals een Hawaiian Poké Bowl of een smakelijke pad thai van Thai Café. Op deze manier ligt de nadruk op het gesprek en op elkaar, en niet zozeer op het dineren of de mensen om je heen.

Top tips in Quartier Bleu: Delhaize (vergeet niet de gekoelde dranken en tapasafdeling te bekijken!), The Hawaiian Poké Bowl, Panos, Thai Café.

SIS

Tip 3: ga voor een spontane 'surprise'

Heb je een relatie en vraag je je af hoe je je lief nog kan verrassen? Wel, de oplossing is erg simpel. Ga eens voor het spontane cadeautje, hoe klein of groot ook. Op een maandagavond 'out of the blue' verschijnen met een klein presentje in de hand: dat is pas écht leuk en onverwacht! Parfum is altijd een veilige keuze, maar ook met een sieraad, kledingstuk, accessoires of lekkernijen zit je altijd goed. Een cadeautje is misschien niet altijd noodzakelijk, maar geloof ons: deze kleine investering zal zeker meer waarde (en waardering) opleveren in de toekomst.