Vraag hier de info die je zoekt!
Shoppen & food
Quartier Bleu is méér dan een verzameling fantastische appartementen. Het is een gezellige nieuwe wijk om te wonen en te leven, met een brede waaier aan restaurants en winkels die je vandaag nérgens in Hasselt vindt.

Zo kan je straks je boodschappen doen in de supermarkt onder je appartement en nadien genieten van een topdiner in het Amerikaans barbecuerestaurant Rauw. Of op zaterdag een middagje shoppen met vriendinnen op de winkelboulevard en tussen het passen door even op adem komen in de gezellige koffiezaak aan het water.

Klik op de logo’s rechts en kom alles te weten over de zaken die zich in Quartier Bleu zullen vestigen. Houd deze pagina goed in de gaten, want we maken snel nog meer leuke merken bekend!
Delhaize
Boodschappen doen met de boot

Gedaan met de auto te nemen naar de supermarkt, als bewoner van Quartier Bleu neem je straks gewoon de lift. Delhaize opent immers een 2.000 m² grote AD Delhaize op het kadeniveau. Uiteraard kan je er ook als niet-bewoner terecht dankzij de publieke parking met 1.800 ondergrondse staanplaatsen.

Je zal er genieten van een groot winkelcomfort en een zeer ruim assortiment met een grote focus op verse producten. De nieuwe winkel zal een antwoord bieden op de veranderende behoeften en verwachtingen van de consument, die steeds meer belang hecht aan versheid, kwaliteit, authentieke smaken en bioproducten, maar zichzelf ook van tijd tot tijd ook een pleziertje wil gunnen. Bij de inrichting zal Delhaize – net zoals de rest van de site trouwens – veel rekening houden met duurzaamheid. Er komt een energiezuinige koelinstallatie en heel wat producten zijn afkomstig van lokale en regionale leveranciers.

Meer weten? Hier lees je alles over de nieuwe Delhaize-winkel!
Fnac
1000 m² technologische en vrijetijdsshopping

De bekende retailer in culturele, technologische en vrijetijdsproducten komt eindelijk naar Limburg! In de 1000 m² grote winkel vind je straks een ruim assortiment boeken, cd’s, dvd’s, games, computers, smartphones, tv’s, fototoestellen en klein elektro. De ideale plek om meteen je uitzet voor in je nieuwe Quartier Bleu-appartement te shoppen!

Met de nieuwe winkel wil de keten dichter bij de klanten staan en makkelijker inspelen op de lokale behoeften van de inwoners van Hasselt én daarbuiten.

Meer weten? Hier lees je alles over de nieuwe Fnac-winkel!
JUTTU
Originele conceptstore

Goed nieuws voor fashionista’s, foodies en interieur addicts, want urban conceptstore JUTTU komt naar Quartier Bleu! JUTTU biedt een originele mix van fashion & homeware merken. JUTTU is Fins voor ‘verhaal’ of ‘anekdote’ en tovert shoppen om tot een totaalbelevenis.

De kritische en bewuste JUTTU-shopper ontdekt in 5 eigenzinnige en inspirerende lifestyle corners meer dan 100 verrassende merken. Je vindt er een sterke mix van lokale en internationale namen zoals ArmedAngels, Fabienne Chapot, Cîme, Hadhiti, La Favo, O My Bag en Sofie Schnoor.

Meer weten? Hier lees je alles over de nieuwe JUTTU-winkel!
Nationale Loterij
Spelen in stijl

De Lottery Shop in de Hasseltse Koning Albertstraat verhuist binnenkort naar een pand dicht bij de parkeergarage van Quartier Bleu. In de winkel kan je kraslotjes kopen, maar het zal ook een contactpunt zijn voor klanten. Zo wordt de Winners Lounge een comfortabele plek voor winnaars van middelgrote winstbedragen. Die hoeven zo niet meer naar Brussel om hun winst af te halen.

Maar dat is niet alles, want in de Lottery Shop kan je ook kennismaken met de goede doelen waarvoor de Nationale Loterij zich inzet. Ieder jaar herinvesteert de Nationale Loterij immers 320 miljoen euro in uiteenlopende wetenschappelijke, culturele, sportieve en maatschappelijke projecten.

Meer weten? Hier lees je alles over de nieuwe Nationale Loterij-winkel!
RAUW
De authentieke BBQ-keuken

RAUW is een succesvol barbecuerestaurant van Fabio Istoczak in Heusden, en binnenkort opent er een tweede vestiging in Quartier Bleu. Terwijl het in Heusden om een voornamelijk Amerikaanse vleeskeuken gaat, zal het restaurant in Hasselt een totaalconcept worden waarin streetfood wordt gecombineerd met zes BBQ-technieken.


Hoe dat er concreet uitziet? Een open centrale BBQ-keuken, een cocktailbar, een groot terras aan het water en een verrassende tafelbeleving waar eten, muziek en atmosfeer elkaar ontmoeten op een ietwat eigenwijze en grootstedelijke manier.

Meer weten? Hier lees je alles over het nieuwe RAUW-restaurant!
Sweet Coffee
Paradijs voor zoetekauwen

Sweet Coffee is een gevestigde waarde in Hasselt met 2 vestigingen aan de Botermarkt en in de Koning Albertstraat. Binnenkort komt daar een derde bij in Quartier Bleu. Sweet Coffee staat bekend om z’n unieke koffiecreaties, smakelijk ontbijt en fijne lunch- en brunchformules. De breakfast waffle, American pancakes, homemade granola, avocado toast en club sandwiches zijn maar enkele populaire smaakmakers.

Hasseltse zaakvoersters Julie en Nathalie zullen Sweet Coffee zelf in eigen beheer uitbaten, wat de lokale sfeer van Quartier Bleu zeker ten goede zal komen.

Meer weten? Hier lees je alles over de nieuwe Sweet Coffee-vestiging!
A.S. Adventure
Een avontuurlijke reisgezel

De winkel van A.S.Adventure verhuist van de Kleine Maastrichterstraat in de Hasseltse binnenstad naar een nieuwe, 2.000 m² grote belevingsstore in Quartier Bleu. Je vindt er alles voor de actieve vrijetijdsgenieter, van outdoor materiaal en travel musthaves tot sportieve én geklede fashion.
Thai Café

Authentieke Thaise keuken

Thai Café is een Aziatisch conceptrestaurant in combinatie met een trendy cocktailbar. Met een oppervlakte van ongeveer 260 vierkante meter en een groot terras op de kade aan water zal dit concept zal de beleving van de foodkade van Quartier Bleu zeker ten goede zal komen.

Verse Thaise producten, veelal bio, in combinatie met een zeer vriendelijke bediening door professioneel personeel zijn de dragers van het concept. Ze zetten ook zoveel mogelijk in op een kleine ecologische voetafdruk. Binnenkort levert de Thai Café ook gewoon aan huis van uit Quartier Bleu. Waar mogelijk leveren ze met elektrische wagens en gebruiken ze herbruikbare verpakkingen om zo dicht mogelijk bij het zero waste principe te staan.

Meer weten? Hier lees je alles over het allereerste Vlaamse Thai Café in Quartier Bleu!

McGregor
Winkelen met een vintage touch

Vintage meubels, op New York geïnspireerde beelden aan de muur en een luxueuze en comfortabele pas-ervaring maken allemaal deel uit van het concept. Het servicegerichte karakter van de winkel zal doorgevoerd zijn tot in de details: in de pants corner kan de bezoeker door middel van persoonlijke service de perfecte broek vinden en aan de McGregor coffeebar kan je genieten van verse koffie.

Alle nieuwe vestigingen van McGregor krijgen een eigen gezicht. Dat eigen gezicht refereert aan de 100-jarige Amerikaanse heritage maar is tegelijkertijd ook vooruitstrevend en laat zo de evolutie van het merk zien.

Meer weten? Hier lees je alles over de nieuwe McGregor winkel!

De residenties

CityGarden

Riverside

Uitverkocht

Docklife

The Meridian