Quartier Bleu gebruikt cookies voor analyse van de bezoekers en voor het opslaan van uw favorieten. Lees meer in onze Privacy- en Cookieverklaring.
Quartier Bleu vormt de poort voor Hasselt.

De nieuwste buurt van Hasselt

Londen, Parijs, Praag... wonen aan het water is hip. De kades die vroeger bruisten van rauwe laad- en losactiviteit, veranderen in trendy wijken die tintelen van het goede leven. Ook zo in Hasselt dat de jongste jaren piekt als winkel-, woon-, werk- en studentenstad. Hoofdstad van de Smaak, eerste Stad van het Geluk, vierde shoppingstad van België... en binnenkort ook trendy ‘Stad aan de Haven’: Hasselt krijgt er met Quartier Bleu een landmark bij.

De Hasseltse Kanaalkom is de jongste jaren opgewaardeerd tot een gegeerde woonbuurt. Een Blauwe Boulevard die het beste van Hasselt in zich verenigt. Wie hier aanmeert, leeft met de wind in de zeilen. Stijlvolle winkels, gerenommeerde restaurants, zuidgerichte terrassen, een wandelpromenade aan de oevers van het water, uitnodigende terrassen... Hier wonen geeft je een ongekend vakantiegevoel, dat nooit wegebt. Kortom, la vie en “Bleu”.

Ligging

Quartier Bleu - ligging

Quartier Bleu vlijt zich neer tussen de Hasseltse binnenring en het sfeervolle binnenwater van de Kanaalkom. Het is een ‘poort’ naar Hasselt. Stijlvolle winkels en goede restaurants vestigen zich hier en leggen een trendy schakel met de autoluwe binnenstad. De gezellige winkelstraten van het stadscentrum, groene trekpleisters zoals de Japanse tuin en het Kapermolenpark... ze liggen op wandelafstand.

Centraal in de stadsoase wordt een sfeervol plein ingericht, met een ruime trapverbinding naar het water. Een ontmoetingsplek waar herinneringen gemaakt en momenten geboren worden. De moderne fietsers- en voetgangersbrug over het water connecteert beide oevers op een boogscheut. Quartier Bleu is echt vlakbij. In de tijd én in de ruimte. Quartier Bleu ademt Hasselt.

Impressies

Architectuur

De Hasseltse lof bezingen met een organisch nieuw stadsdeel was volledig in lijn met de uitgesproken visie van lead architect Alfredo De Gregorio. Op zijn initiatief werd het gerenommeerd architectenbureau Antonio Citterio, Patricia Viel and Partners uit Milaan betrokken.

“De verlaten en vervallen Gelatinesite nieuw leven inblazen, was onze grootste drijfveer. Want architectuur gaat over leven, niet over mooie plaatjes.” Multifunctionele binnenstedelijke projecten zijn dan ook de specialiteit van architectenbureau De Gregorio & Partners uit Tongeren en Maastricht.

Alfredo De Gregorio, gerenommeerde architect en via meerdere projecten zeer nauw betrokken bij de vormgeving van de zone rond de Kanaalkom in Hasselt. De Gregorio was eerder al betrokken bij grootschalige stadsvernieuwingsprojecten. De Gregorio ziet Quartier Bleu als een nieuw stadskwartier voor Hasselt. Een stad heeft nood aan verschillende quartiers. Elk quartier met haar eigen karakter, passend in de overkoepelende identiteit van de stad. Binnen Quartier Bleu hebben we drie grote architectuursferen ingebouwd: de kade – de promenade – de wijk... Gezellig aan het water – de grootstedelijke avenue – de intieme binnenpleintjes.

De wereldbekende architect Antonio Citterio ontwerpt naast gebouwen ook designobjecten. En dat op wereldniveau. Het oog voor dat detail dat hiervoor nodig is, weerspiegelt zich in zijn architectuur. Antonio heeft zich in Quartier Bleu gefocust op architectuur voor de grootstad met de promenade én architectuur die de overgang maakt naar de kade. “We don’t make design, we make life”. De grootstedelijke architectuur van de promenade draagt dat leven in zich.

Quartier Bleu - Alfredo De Gregorio Quartier Bleu - Antonio Citterio en Patricia Viel

Axelle Red

Een uniek project verdient een buitengewone ambassadrice. Axelle Red is de perfecte match voor Quartier Bleu. Het sfeervolle karakter, de uitstraling van ingetogen luxe,... ze vormen de kleurrijke soundtrack voor een uniek duet.

Axelle Red heeft een grote affiniteit met Hasselt. Haar vader is met de stad verstrengeld, zij groeide hier op, legde er de basis voor haar internationale carrière.

Van de Seine naar de Kanaalkom, van Quartier Latin naar Quartier Bleu: Axelle Red vormt de perfecte link tussen Parijs, Stad van het Licht en Hasselt, Hoofdstad van de Smaak.

Quartier Bleu - Axelle Red
Bekijk onze residenties in Quartier Bleu