Quartier Bleu gebruikt cookies voor analyse van de bezoekers en voor het opslaan van uw favorieten. Lees meer in onze Privacy- en Cookieverklaring.
Quartier Bleu vormt de ‘poort’ voor Hasselt

Ligging

Londen, Parijs, Praag... wonen aan het water is hip. De kades die vroeger bruisten van rauwe laad- en losactiviteit, veranderen in trendy wijken die tintelen van het goede leven. Ook zo in Hasselt dat de jongste jaren piekt als winkel-, woon-, werk- en studentenstad. Hoofdstad van de Smaak, eerste Stad van het Geluk, vierde shoppingstad van België... en binnenkort ook trendy ‘Stad aan de Haven’: Hasselt krijgt er met Quartier Bleu een landmark bij.

Stijlvolle winkels en goede restaurants vestigen zich in deze nieuwe woonbuurt en leggen een trendy schakel met de binnenstad. Centraal in de stadsoase wordt een sfeervol plein ingericht, met een ruime trapverbinding naar het water. Een ontmoetingsplek waar herinneringen gemaakt en momenten geboren worden. De moderne fietsers- en voetgangersbrug over het water connecteert beide oevers op een boogscheut. Quartier Bleu is echt vlakbij. In de tijd én in de ruimte. Quartier Bleu ademt Hasselt.

Architectuur

De Hasseltse lof bezingen met een organisch nieuw stadsdeel was volledig in lijn met de uitgesproken visie van lead architect Alfredo De Gregorio, in samenwerking met Antonio Citterio.

“De verlaten en vervallen Gelatinesite nieuw leven inblazen, was onze grootste drijfveer. Want architectuur gaat over leven, niet over mooie plaatjes.” Hasselt is een stad die nood heeft aan verschillende quartiers volgens de architecten. Elk quartier met haar eigen karakter, passend in de overkoepelende identiteit van de stad. Binnen Quartier Bleu hebben we drie grote architectuursferen ingebouwd: de kade – de promenade – de wijk... Gezellig aan het water – de grootstedelijke avenue – de intieme binnenpleintjes.

Bekijk de video