Quartier Bleu gebruikt cookies voor analyse van de bezoekers en voor het opslaan van uw favorieten. Lees meer in onze Privacy- en Cookieverklaring.
Torenkraanmachinist - Slogan

Manuel

Torenkraanmachinist

Vanuit zijn cabine ziet hij nú al wat de penthousebewoners van Quartier Bleu straks vanuit hun eigen leefruimte zullen aanschouwen. Maar wat vindt hij precies het mooiste om te zien, en wat is het leukste aan zijn job als torenkraanmachinist? Een gesprek met deze hoogvlieger met het mooiste uitzicht over Hasselt.
Torenkraanmachinist - Foto

Hoe ziet een dag in het leven van een torenkraanmachinist eruit?

“Om 6u40 begin ik mijn beklimming via de trapladder naar mijn cabine. Dat is een hele tocht: het kost me zo’n 20 minuten en 3 pauzes om boven te geraken. Als torenkraanmachinist houd ik het overzicht over de werf en moet ik dus constant alles in de gaten houden. Als het even rustig is, luister ik graag naar muziek. ’s Middags klim ik naar beneden om te lunchen, en dan begint de tocht naar boven opnieuw. Zo blijf ik natuurlijk wel goed in vorm!”

Foto 1

Wat vind je het leukste aan dat in de lucht hangen?

“Vroeger werkte ik als ijzervlechter, maar ik ben toch liever torenkraanmachinist want deze job biedt veel meer variatie én is minder belastend voor mijn rug. Veel mensen vragen me of ik geen last heb van hoogtevrees, want de grond van mijn cabine is van glas en ik zweef dus als het ware in het niets. Ik vind het net heerlijk om zo hoog te zitten, dat geeft me een gevoel van vrijheid. En als de chef op de begane grond naar me roept, kan ik gewoon de volumeknop naar beneden draaien zodat ik hem niet meer hoor.” (lacht)

Terwijl je op de begane grond moet luisteren als de chef naar je roept, kan ik gewoon de volumeknop van de portofoon zachter draaien
Foto 2

Je hebt natuurlijk een fantastisch uitzicht op die hoogte. Wat is het grappigste dat je al ooit hebt gezien?

“Ja, ik heb inderdaad het schoonste uitzicht van de hele stad! Zeker de zonsopgang ’s morgens blijft elke dag opnieuw indrukwekkend. Op 80 meter hoogte zie ik eigenlijk álles: tuintjes, appartementen op grote hoogte, … Op mijn vorige werf in Luik stond er bijvoorbeeld elke ochtend een vrouw in haar appartement poedelnaakt haar rolluiken te openen en naar me te zwaaien. En dan zeggen ze dat mijn job saai zou zijn!” (lacht)

Foto 3

Wat maakt Quartier Bleu anders dan andere bouwwerven?

“Op Quartier Bleu gebeuren vrij veel leveringen op korte termijn en is er eigenlijk weinig ruimte om materiaal neer te leggen in vergelijking met andere werven. Het is een beetje zoals Tetris: alle pakjes net zolang in elkaar puzzelen totdat het past. Het project zelf vind ik heel knap, net als de stad Hasselt: klein maar fijn én superproper. Als ik van alle Belgische steden eentje moest kiezen om te wonen, staat Hasselt alvast hoog op mijn lijstje!”

Mijn job is net als Tetris spelen: al die pakjes net zolang in elkaar puzzelen tot het past
Foto 4
Deel dit verhaal

Lees ook de andere verhalen