Quartier Bleu gebruikt cookies voor analyse van de bezoekers en voor het opslaan van uw favorieten. Lees meer in onze Privacy- en Cookieverklaring.
Toekomstige bewoners CityGarden  - Slogan

Filip en Liliane

Toekomstige bewoners CityGarden

Vijf jaar geleden ontwierpen ze helemaal zelf een groot appartement buiten de grote ring, maar ze konden er niet aarden. Binnenkort gooien Filip en Liliane hun anker uit in CityGarden, waar ze na een lange appartementenjacht eindelijk vonden wat ze al zo lang zochten: een rustplek aan het water.
Toekomstige bewoners CityGarden  - Foto

Jullie kochten een appartement in CityGarden. Was het liefde op het eerste zicht?

Liliane: “Absoluut. We zijn allebei zot van water en spenderen elke week een paar dagen aan de kust. Na een lange vakantie aan de kust kwamen we terug in ons appartement in Alken, maar we voelden ons er echt niet thuis. We zijn dan naar appartementen in Hasselt en de kust gaan kijken, ik denk dat we er wel 40 gezien hebben. Op termijn kun je je dan wel een idee vormen van wat je wel en niet wil. Toen we CityGarden zagen, dachten we meteen: ‘Ja, dat is het!’”

Filip: “Het ligt natuurlijk aan het water, wat voor ons een enorme plus is. Maar wat écht de doorslag gaf, was de moestuin. Ik heb altijd een tuin gewild maar omdat we regelmatig aan de kust zijn, kunnen we hem niet goed bijhouden. CityGarden is daarom perfect omdat je de tuin niet helemaal zelf moet onderhouden.”

We hebben misschien wel 40 appartementen bekeken. Op een bepaald moment voel je ‘Yes, dit is het’
Foto 1

Jullie verhuizen straks van een heel rustige buurt naar het bruisende stadsleven. Was dat een bewuste keuze?

Liliane: “Zeker weten. Ik werk parttime en als ik overdag thuis ben, heb ik graag mensen rondom mij. Dat had ik in Alken niet. Het is niet dat ik onmiddellijk met iedereen zal gaan praten, maar ik vind het gewoon fijn als er beweging is rond mij.”

Filip: “Ze zal dan weleens boven op een bankje gaan zitten om met een buurvrouw te kletsen. Liliane heeft met CityGarden het sociale van de stad, ik heb mijn moestuin en samen hebben we het water.”

Foto 2Filip: “Dat ging eigenlijk heel vlot. We hebben de indeling van ons appartement wat aangepast zodat we onze tv-hoek konden verplaatsen en een sauna met infraroodcabine konden integreren. Die plannen zijn onmiddellijk goedgekeurd. Qua opvolging kunnen we echt niets negatief zeggen.”

Liliane: “We doen in het algemeen echt ons best om iets minder goed te vinden, maar we vinden helemaal niets. Nu lijkt het misschien zelfs voorgekauwd, terwijl we heel enthousiast zijn over ons nieuwe appartement!”

Ik vind het top dat we nog vrijheid konden genieten in de plannen, want nu hebben we een sauna kunnen voorzien
Foto 3

Vonden jullie het niet lastig om een appartement te kopen zonder het eerst in het echt te zien?

Liliane: “Wij zijn sowieso wel durvers. We hebben er natuurlijk wel heel goed over nagedacht en gesproken, maar we worden er ook niet jonger op en willen niet blijven hangen. Dan is het makkelijker om de stap te zetten.”

Filip: “Ik werk zelf ook in de technische wereld dus ik zie meteen wel hoe het in elkaar zit. Als ik het plan zie, zie ik het appartement. En daarnaast is het natuurlijk ook een mooie investering. Stel dat we bijvoorbeeld op termijn toch definitief aan de kust gaan wonen, dan kunnen we ons appartement nog doorverkopen, bijvoorbeeld aan een jong koppel. Ik denk dat ze daarvoor staan te springen.”

Foto 4
Deel dit verhaal

Lees ook de andere verhalen