Quartier Bleu gebruikt cookies voor analyse van de bezoekers en voor het opslaan van uw favorieten. Lees meer in onze Privacy- en Cookieverklaring.
Project engineer - Slogan

Kristof

Project engineer

Hij woonde jarenlang in Australië, Ghana en Dubai, maar onlangs keerde project engineer Kristof terug naar zijn thuishaven Hasselt. Hoe ziet hij de verschillen tussen Quartier Bleu en soortgelijke projecten waar hij aan werkte in het buitenland?
Project engineer - Foto

Na vijf jaar in het buitenland moet jou de evolutie van de kanaalsite enorm zijn opgevallen.

“Absoluut. Ik ben oorspronkelijk van Hasselt, en als je tien jaar geleden de kanaalkom zag, was dat eigenlijk een grijze zone waar je niet snel zou passeren. Als ik zie wat er nu al staat, is dat zeker al een verrijking van de stad. Bovendien geloof ik dat Quartier Bleu nog een extra invulling gaat geven omdat het hier niet louter om het residentiële gaat, maar een hele nieuwe wijk met nieuwe horeca- en retailmogelijkheden. Zeker de horeca aan het water is een enorme surplus voor Hasselt, dat was iets dat de stad nog niet had in vergelijking met een aantal andere grote steden.”

Foto 1

Je hebt wereldwijd al vele projectwateren doorzwommen. Wat trok je zo aan in Quartier Bleu?

“In het buitenland werkte ik in de baggersector en grote civiele sector. Daar moesten we eigenlijk nog land ontwikkelen waarop ze vaak tien jaar later pas zouden gaan bouwen. Heel anders dan Quartier Bleu natuurlijk, wat veel gedetailleerder werk is. Planningstechnisch zit dit project veel complexer in elkaar, en dat vind ik wel uitdagend. Er zijn heel veel aspecten en verschillende stakeholders (architecten, aannemers en studiebureaus, particuliere kopers en retailers, de stad hasselt en de omwonenden) waarmee je rekening moet houden en dat gepuzzel vind ik net interessant.”

Zeker de horeca aan het water is een enorme surplus, dat brengt Hasselt op hetzelfde niveau als andere grote steden
Foto 2

Is dat dan de grootste uitdaging van het project?

“Ik geloof van wel. Quartier Bleu is een zeer groot project met een zeer strakke planning. Je hebt niet alleen de oplevering van het residentiële, maar ook het retail- en horecadeel en de openbare parking die gelijktijdig zullen openen en toegankelijk moeten zijn. Ook de buitenaanleg van de buurt speelt in al deze verschillende facetten een belangrijke rol. Het residentiële, het retail-gebeuren en de aanleg van publieke infrastructuur zijn eigenlijk de drie voornaamste aspecten die je in de bouwsector terugvindt, en die worden hier alle drie gecombineerd.”

Foto 3

Zou je zelf in Quartier Bleu willen wonen?

“Ja! Ik woon momenteel ook aan de kanaalsite en vind het een heel aangename wijk om te wonen. Je zit meteen in de stad en toch heb je de rust, en ’s avonds kan je fijn langs de kanaal joggen. Misschien ben ik nu dus aan het meewerken aan mijn eigen toekomstige woning!” (lacht)

Zelf wil ik wel in Quartier Bleu wonen, dus misschien ben ik indirect wel aan het meewerken aan mijn toekomstige woning
Foto 4
Deel dit verhaal

Lees ook de andere verhalen