Quartier Bleu gebruikt cookies voor analyse van de bezoekers en voor het opslaan van uw favorieten. Lees meer in onze Privacy- en Cookieverklaring.
Project developer - Slogan

Christa

Project developer

Als project developer wandelt Christa continu op een dunne koord tussen het creatieve ontwerp en de technische uitvoerbaarheid. Maar hoe zorgt ze ervoor dat die koord niet knapt, en waarom is Quartier Bleu hét project dat Hasselt nodig had? Een gesprek over de ambitie en visie achter de plannen.
Project developer - Foto

Wat houdt jouw job precies in?

“Ik waak vooral over de marktconformiteit van Quartier Bleu. Samen met de architecten en het studiebureau bekijk ik de plannen en sturen we deze geregeld bij. Elke week zitten we daarom samen tijdens een ontwerpvergadering om issues te bespreken én hoe we die kunnen oplossen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat we voor de volgende fase gebruik willen maken van andere materialen omdat ze duurzamer zijn. Het is een continue wisselwerking.”

Foto 1

Quartier Bleu wordt wel vaker geprezen om zijn unieke positie in België. Wat maakt het project dan precies zo speciaal?

“Het project is van een schaal die in België momenteel nog niet gekend is. In tegenstelling tot de meeste projecten, wordt hier alles in één fase gebouwd: een parkeerkelder van drie bouwlagen en meteen dertien gebouwen erop. Dat is een hele uitdaging en dat maakt het ook moeilijker om te realiseren. Én interessanter. (lacht) Zo zijn er verschillende liften per gebouw, sommige toegankelijk voor bezoekers, andere enkel voor bewoners. Er zijn zelfs liften die rechtstreeks in de penthouses uitkomen: een heel uitdagende puzzel op technisch vlak. Bovendien gaat het niet louter om het residentiële, maar is er ook een verweving met het ontspanningselement dankzij horeca aan het water en nieuwe retailmogelijkheden.” 

Wij geven een voorbeeld van hoe het appartement eruit kán zien, maar de klant beslist uiteindelijk helemaal zelf
Foto 2

Op welke manier worden klanten begeleid?

“In andere projecten zijn er meestal heel wat restricties, maar bij Quartier Bleu zijn we uitgegaan van het principe dat wij een voorbeeld geven van hoe het appartement eruit kán zien. Toch beslist de klant helemaal zelf hoe het eruit komt te zien. Daarom wordt elke klant begeleid door een persoonlijke klantenbegeleider met wie hij individueel het volledige appartement bespreekt. Hoeveel én waar wil hij de stopcontacten precies en heeft hij andere specifieke vragen? Dat komt dan allemaal terug naar ons en samen met het studiebureau en architecten bekijken we wat mogelijk is.”

Foto 3

Voor wie is Quartier Bleu?

“Voor iederéén. Van kind over student tot oma en opa: iedereen kan zijn plek vinden in Quartier Bleu. Zo zijn er studio’s met een laag budget, appartementen met 2 of 3 slaapkamers, luxueuze penthouses, assistentiewoningen en zelfs een aantal rijwoningen van drie bouwlagen met een eigen tuintje.”

Iedereen vindt wel een plek in het project: van kind, student en net afgestudeerde tot zorgbehoevende oma en opa
Foto 4
Deel dit verhaal

Lees ook de andere verhalen