Quartier Bleu gebruikt cookies voor analyse van de bezoekers en voor het opslaan van uw favorieten. Lees meer in onze Privacy- en Cookieverklaring.
Buurtbewoners - Slogan

Diebrecht en Marlies

Buurtbewoners

Beter een goede buur dan een verre vriend, en dat hebben de sympathieke Diebrecht en Marlies wel heel letterlijk genomen. Binnenkort krijgen ze er zo’n 800 nieuwe overburen bij dankzij Quartier Bleu. Maar hoe kijken zij naar de komst van de nieuwe woonbuurt en hoe zien ze de werf evolueren in hun eigen voortuin?
Buurtbewoners - Foto

Wonen jullie graag in Hasselt?

Diebrecht: “Absoluut. Ik ben geboren in Genk maar woon nu al 14 jaar in Hasselt en ik heb daar nog geen seconde spijt van gehad. Het is gezellig, klein en het heeft alles wat je nodig hebt. En als voorstander van support your locals vind ik het fantastisch dat hier zoveel toffe kleine zaakjes zijn.”
Marlies: “We zijn net terug van vakantie, en iedere keer valt het ons bij het thuiskomen op hoe warm en joviaal Hasselaren zijn. Hasselt is niet te vergelijken met de grootsheid van Antwerpen of Brussel, maar je kunt je hier wel fantastisch goed amuseren. Een gezellige stad met alle voordelen van een grootstad.”

Foto 1

Wat vinden jullie van de komst van Quartier Bleu?

Diebrecht: “We wisten al dat het project hier zou komen toen we dit appartement kochten. We kijken er erg naar uit: wonen aan het water met winkels en horecagelegenheden. Het doet ons denken aan vele bruisende zuiderse steden. Een bruisende buurt die lééft”.
Marlies: “Wat ik ook heel mooi vind aan Quartier Bleu, is dat architecten De Gregorio en Antonio Citterio niet gewoon een residentieblok hebben neergezet, maar dat het echt een stuk van de stad wordt met winkels, horeca, straten en steegjes.”

Liever wonen in een drukkere nieuwbouwbuurt die lééft dan in een buurt waar niets te doen is
Foto 2

Als buren van Quartier Bleu hebben jullie een uniek zicht op de werf. Hoe ervaren jullie dat?

Diebrecht: “Je krijgt natuurlijk niet vaak de kans om een werf van deze omvang van zo dichtbij te volgen. Om te zien hoe zo’n indrukwekkende site aan het water tot op de centimeter nauwkeurig gebouwd wordt vanuit een put. Ik vind dat heel knap: wij hebben het nog gezien op het moment dat het nog parking was, en nu zien we het groeien vanuit ons eigen appartement. Bij momenten lijken de bouwvakkers wel Playmobil-mannetjes die bewegen, fantastisch om te zien.”

Foto 3

Hebben jullie zelf hinder van de werf?

Diebrecht: “Eigenlijk niet. Er is geen vrachtverkeer want alles gebeurt via het water.”
Marlies: “Én we worden supergoed op de hoogte gehouden. Als er bijvoorbeeld iets ingrijpend gaat gebeuren, weten wij dat als eerste via een mail of brief in de bus. Zodat we niet ineens wakker worden en de gordijnen opendoen om tegen een kraan op te kijken.”

Bij momenten lijken het wel Playmobil-mannetjes vanuit ons appartement, fantastisch om te zien
Foto 4

Zouden jullie zelf in Quartier Bleu willen wonen?

Marlies: “Maar we wonen toch in Quartier Bleu!” (lacht) Diebrecht: “Als we dit appartement niet hadden gekocht, zeker van wel. We voelen ons al helemaal één met de buurt. Het is sowieso een goede investering geweest, want een woning aan het water in zo’n populaire buurt zal alleen nog maar in waarde stijgen.

Foto 5
Deel dit verhaal

Lees ook de andere verhalen