Vraag hier de info die je zoekt!
Zo zal de stad van de toekomst eruitzien

Zo zal de stad van de toekomst eruitzien

Groener, compacter en duurzamer. Dat is de stad van morgen volgens Gaëtan Hannecart, gedelegeerd bestuurder van Matexi Group, en Justin Onclin, gedelegeerd bestuurder van Chateaux Real Estate. Hét paradepaardje van deze ontwikkelingsvisie? Quartier Bleu, natuurlijk!

De lokroep van de stad
Wonen in de stad wordt almaar populairder, en niet alleen voor jongeren. Gaëtan Hannecart van Matexi: “Terwijl de ouder wordende generatie vroeger honkvast bleef in de woning waar hun kinderen opgroeiden, trekken vandaag de babyboomers naar de stad wanneer de kinderen het huis uit zijn. Ze zoeken zo de spannende beleving van de stad opnieuw op.”
Stad-in-stad
Wat babyboomers – en bij uitbreiding natuurlijk ook jongere stadsbewoners – zoeken, is de gezelligheid van hun dorp, maar dan in de stad. Gaëtan: “De missie van Matexi is ‘Together, We Create Great Places’, aangename plekken in buurten ontwikkelen, waar het goed wonen is, mensen opnieuw met elkaar in contact komen en met voorzieningen vlakbij. En met de realisatie van onze projecten de identiteit en de kwaliteit van de buurten waar ze gelegen zijn versterken. Denk maar aan de Leopoldskazerne in Gent en ’t Groen Kwartier in Antwerpen die elk hun specifieke eigenheid hebben en tegelijkertijd de buurt errond een nieuwe dynamiek geven. Bij Matexi zien we een kwaliteitsvolle stad als een combinatie van verschillende buurten, elk met hun eigen karakter en lokale voorzieningen. Ook met Quartier Bleu streven we naar de ontwikkeling van een volledig nieuwe, bruisende buurt in een stad.”

Het buurtgevoel van Quartier Bleu
Het gezellige buurtgevoel van vroeger krijgt dus een heropleving in het wonen van morgen. Justin Onclin van Chateaux Real Estate: “Bij de ontwikkeling van Quartier Bleu hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met de verschillende types bewoners van één buurt. We voorzien uiteenlopende woningen zoals riante penthouses voor luxebeestjes, ruime appartementen voor gezinnen en kleinere studio’s voor jonge starters. Op die manier vindt élke bewoner van de nieuwe buurt zijn droomappartement in Quartier Bleu.”
Stedelijke harmonie
Bij het ontwerp van een project houdt Matexi steeds rekening met de architectuur van de buurt. “Een project moet in architecturale harmonie staan met de rest van de buurt: alleen dan creëer je een sterke buurtidentiteit,” vindt Gaëtan. “Naast architectuur kijken we natuurlijk ook hoe we met een project buurtversterkend kunnen werken. Wat zijn de zwakke punten van de buurt? En hoe kunnen we met onze ontwikkeling deze buurt nog beter maken?” Justin vult aan: “Zo bieden we bijvoorbeeld met de ondergrondse parkeerplaatsen van Quartier Bleu een antwoord op het parkingprobleem in Hasselt en zorgen we ervoor dat de retail in Quartier Bleu de winkels van het stadscentrum aanvult en versterkt.”

Ook toekomstproof wonen in Quartier Bleu? Hier vind je gegarandeerd jouw droomappartement!
Handig! Delhaize komt naar Quartier Bleu
YES: conceptstore JUTTU opent in Quartier Bleu
Sweet Coffee opent bijkomende vestiging in Quartier Bleu
Hasselt Kermis is ingezet met een knal
Nationale Loterij opent een Lottery Shop in Quartier Bleu
Bekijk hier het kijkappartment van Riverside
Werffoto's augustus 2019
Rauw tijdens de Culinaire Ring, een groot succes
Fnac opent aan Quartier Bleu in voorjaar 2020
Eerste bewoners van Quartier Bleu verhuizen januari 2020
Brrreaking: BBQ-restaurant RAUW komt naar Quartier Bleu
Kom naar onze kijkdag op 8 september en ontdek het kijkappartement van Riverside
Ontdek hier het kijkappartement van residentie The Meridian
Waarom Quartier Bleu dé hotspot van Hasselt wordt
Daarom is Hasselt dé place to live
Working 9 to wine: interview met wijnhandelaar Onclin
Paradijs voor foodies: ons horecamasterplan
Dit moet je zien: de 5 bizarste restaurants ooit
Gentleman etiquette: stijlregels van de moderne man
Daarom wordt Quartier Bleu dé hotspot voor shoppers
Vera
Klantenbegeleidster
Deco-là-là: 4 slimme tips voor jouw interieur
Quartier Vert: duurzaamheid in Quartier Bleu
Axelle Red goes Bleu: een interview met de Quartier Bleu-ambassadrice

De residenties

CityGarden

Riverside

Uitverkocht

Docklife

The Meridian