Vraag hier de info die je zoekt!
Sweet Coffee opent bijkomende vestiging in Quartier Bleu

Sweet Coffee opent bijkomende vestiging in Quartier Bleu

Sweet Coffee is een bekende koffiebar die inmiddels toe is aan haar derde verstiging in Hasselt. De twee bestaande vestigingen aan de Botermarkt en in de Koning Albertstraat worden uitgebreid met een nieuwe vestiging in Quartier Bleu. Deze vestiging zal de deuren openen in het voorjaar van 2020 tegelijk met andere horecazaken, winkels en publieke parking. Philippe Onclin van Quartier Bleu: “Na BBQ-restaurant Rauw is Sweet coffee de volgende speler die aan de kade zal verschijnen. Die beslissing maakt deel uit van de optimale mix aan horecaconcepten die we nastreven.” Met deze derde vestiging in Hasselt staat de teller voor de uitbaters, de sympathieke coffee addicts Nathalie en Julie Bronckaers, inmiddels op vijf, met ook een vestiging in Genk en één in Sint-Truiden. De komst van Fnac, AS adventure en Nationale Loterij werd ook reeds bevestigd. Ondertussen is al twee derde van de winkeloppervlakten verhuurd, andere namen worden in de loop van volgende maand bekendgemaakt. De commercialisatie van Quartier Bleu loopt via Cushman & Wakefield.

Een perfecte zoete match

Sweet Coffee staat bekend om z’n unieke koffiecreaties, smakelijk ontbijt en fijne lunch- en brunchformules. De breakfast waffle, American pancakes, homemade granola, advocado toast en club sandwiches zijn maar enkele populaire smaakmakers. Het interieur van Sweet Coffee in Quartier Bleu brengt je naar een idyllische plaats door het gebruik van natuurlijke materialen en elementen. Nathalie en Julie van Sweet Coffee: “We zijn ervan overtuigd dat Quartier Bleu met zijn ligging aan het water de idyllische plek wordt in Hasselt waar ons concept volledig mee matcht. Quartier Bleu brengt het water van de kanaalkom in de binnenstad en dit zal Hasselt positief onderscheiden van andere Limburgse winkelsteden in de provincie en daarbuiten. En daar zetten wij natuurlijk graag onze schouders mee onder!”

“We zijn ervan overtuigd dat Quartier Bleu met zijn ligging aan het water de idyllische plek wordt in Hasselt waar ons concept volledig mee matcht.” – Nathalie en Julie van Sweet Coffee

Van sterke start tot franchisesucces

Julie en Nathalie Bronckaers openden hun eerste Sweet Coffee-vestiging in 2011 op de Hasseltse Botermarkt. Drie jaar later openden ze een extra vestiging in de Koning Albertstraat en na vijf jaar beslisten ze hun concept te franchisen. De eerste franchise opende in februari 2018 in Sint-Truiden, in februari 2019 is Sweet Coffee geopend in Genk onder eigen beheer. In dit rijtje volgt nu dus ook een vestiging in Quartier Bleu. “Onze ambitie is Sweet coffee nationaal op de kaart te zetten door middel van een franchiseformule,” zeggen Julie en Nathalie, die tevens op zoek zijn naar geïnteresseerde franchisenemers waarmee ze hun succes willen delen.

Slim horecamasterplan

De komst van Sweet Coffee in Quartier Bleu maakt deel uit van een uitgebreid horecamasterplan. Philippe Onclin: “Het concept Sweet Coffee past perfect binnen de vooropgestelde mix van een gevarieerd horeca-aanbod op de kade. Daarenboven zal Sweet Coffee uitgebaat worden in eigen beheer door de Hasseltse Julie en Nathalie Bronckaers zelf, wat de lokale sfeer van Quartier Bleu zeker ten goede zal komen. We zijn erg blij met de komst van Sweet Coffee wat een versterking zal betekenen voor de gehele horecakade aan het water van Quartier Bleu.”

“Het concept van Sweet Coffee past perfect binnen de vooropgestelde mix van een gevarieerd horeca-aanbod op de kade van Quartier Bleu.” – Philippe Onclin van Quartier Bleu

Creneau International en C.Group zullen samen 2 restaurants uitbaten in Quartier Bleu
Werffoto's oktober 2019
Shoppen op maat: McGregor in Quartier Bleu
Primeur: allereerste Vlaamse Thai Café opent in Quartier Bleu
Niet te laat voor woonbonus!
Handig! Delhaize komt naar Quartier Bleu
YES: conceptstore JUTTU opent in Quartier Bleu
Hasselt Kermis is ingezet met een knal
Nationale Loterij opent een Lottery Shop in Quartier Bleu
Bekijk hier het kijkappartment van Riverside
Werffoto's augustus 2019
Rauw tijdens de Culinaire Ring, een groot succes
Fnac opent aan Quartier Bleu in voorjaar 2020
Eerste bewoners van Quartier Bleu verhuizen januari 2020
Brrreaking: BBQ-restaurant RAUW komt naar Quartier Bleu
Kom naar onze kijkdag op 8 september en ontdek het kijkappartement van Riverside
Ontdek hier het kijkappartement van residentie The Meridian
Waarom Quartier Bleu dé hotspot van Hasselt wordt
Daarom is Hasselt dé place to live
Zo zal de stad van de toekomst eruitzien
Working 9 to wine: interview met wijnhandelaar Onclin
Paradijs voor foodies: ons horecamasterplan
Dit moet je zien: de 5 bizarste restaurants ooit
Gentleman etiquette: stijlregels van de moderne man

De residenties

CityGarden

Riverside

Uitverkocht

Docklife

The Meridian