Vraag hier de info die je zoekt!
Gentleman etiquette: stijlregels van de moderne man

Gentleman etiquette: stijlregels van de moderne man

Wat Elon Musk, Bradley Cooper en David Beckham gemeenschappelijk hebben, naast een vette bankrekening? Een onberispelijke stijl. Als je niet gezegend bent met een personal stylist, volg dan deze 5 tijdloze modewetten. Overtreden op eigen risico …

Knap ingepakt
Een kostuum is het uniform van de gentleman – althans, mits een goede pasvorm. Zorg ervoor dat je blazer goed zit rond je schouders en dat de mouwen stoppen ter hoogte van de basis van je handpalm. Laat je niet verleiden door trends en kies een donker pak met luxueuze details. Trends komen en gaan, maar de 007-allure van een klassekostuum zal altijd blijven bestaan. With a license to dress well.
De schoenen maken de man
Blijf met je beide voeten op de grond, maar doe dat in stijl. Je kan immers maar één keer een eerste indruk maken, en je schoenen zijn de spiegel naar je ziel (en je portefeuille). Kies voor klassieke stappers zoals brogues of loafers van degelijke kwaliteit. Dé faux pas van je voeten? Puntige of vierkante tippen: die zien er niet alleen tenenkrullend ouderwets uit, maar zitten ook nog eens heel oncomfortabel.

Kraak de dresscode
In een smoking naar het lentefeest van je nichtje of op zomerloafers naar een belangrijke vergadering: goede stijl gaat niet alleen om de juiste kledingstukken, maar ook om de juiste kledingstukken op het juiste moment. Maar voor welke look je ook gaat, er is één geheime (dress)code: kwaliteit. Dus ook voor je casual jeans en T-shirts! En onthoud: overdress bij twijfel.

Voorbij de modemythes
Er zijn zo van die oude stijltaboes die even hardnekkig zijn als een inktvlek op een wit hemd. Zo zou je geen marineblauw met zwart mogen combineren, de kleur van je schoenen op die van je riem moeten afstemmen of nooit sneakers onder een kostuum mogen dragen. Tijd om je innerlijke rebel wakker te maken en het wél te doen. Als je durft.
De juiste bewaarmiddelen
Op tijdloze stijl staat geen houdbaarheidsdatum. Nu je geïnvesteerd hebt in de superhelden van je kleerkast, zou het dan ook jammer zijn dat je te vroeg afscheid van hen zou moeten nemen. Zorg voor je kleren en schoenen alsof het je eigen kinderen zijn: gebruik houten kapstokken, breng je kostuum geregeld naar de droogkuis, stop je kleren niet in de droogtrommel en blink je schoenen op.

Op zoek naar een appartement dat net zo stijlvol is als jijzelf (na deze tips)? Hier vind je gegarandeerd jouw droomappartement!
Handig! Delhaize komt naar Quartier Bleu
YES: conceptstore JUTTU opent in Quartier Bleu
Sweet Coffee opent bijkomende vestiging in Quartier Bleu
Hasselt Kermis is ingezet met een knal
Nationale Loterij opent een Lottery Shop in Quartier Bleu
Bekijk hier het kijkappartment van Riverside
Werffoto's augustus 2019
Rauw tijdens de Culinaire Ring, een groot succes
Fnac opent aan Quartier Bleu in voorjaar 2020
Eerste bewoners van Quartier Bleu verhuizen januari 2020
Brrreaking: BBQ-restaurant RAUW komt naar Quartier Bleu
Kom naar onze kijkdag op 8 september en ontdek het kijkappartement van Riverside
Ontdek hier het kijkappartement van residentie The Meridian
Waarom Quartier Bleu dé hotspot van Hasselt wordt
Daarom is Hasselt dé place to live
Zo zal de stad van de toekomst eruitzien
Working 9 to wine: interview met wijnhandelaar Onclin
Paradijs voor foodies: ons horecamasterplan
Dit moet je zien: de 5 bizarste restaurants ooit
Daarom wordt Quartier Bleu dé hotspot voor shoppers
Vera
Klantenbegeleidster
Deco-là-là: 4 slimme tips voor jouw interieur
Quartier Vert: duurzaamheid in Quartier Bleu
Axelle Red goes Bleu: een interview met de Quartier Bleu-ambassadrice

De residenties

CityGarden

Riverside

Uitverkocht

Docklife

The Meridian