Quartier Bleu - Hasselt aan het water
03/03/2017

Quartier Bleu. Smaakvol wonen aan het water.

Chateaux Real Estate en Matexi realiseren samen een uitzonderlijk woonproject aan de gezellige Blauwe Boulevard in Hasselt. Een unieke plek in een nieuw bruisend stadsdeel waar terrasjes langs de kade, de sfeervolle promenade en de kleurrijke jachthaven een continu vakantie- gevoel uitstralen. Een project met internationale allure en een perfecte match voor ambassadrice Axelle Red. Samen met de ontwikkelaars licht ze het gloednieuwe project graag toe.

De belangstelling in Quartier Bleu is groot. Wat mogen we binnenkort verwachten?
Philippe Onclin van Chateaux Real Estate: “We zijn al 10 jaar bezig met de uitbouw van de Blauwe Boule- vard en zijn nu in de laatste fase beland. Fase per fase wordt Quartier Bleu gelanceerd. We zijn klaar om het eerste gebouw binnen Quartier Bleu feestelijk te lanceren op 21, 22 en 23 april. Een prachtig project met een breed aanbod aan appartementen.”

Is wonen in Quartier Bleu enkel bestemd voor een select groepje?
Tom van Becelaere van Matexi: “Het mooie aan Quartier Bleu is dat er een mix is voor iedereen. Er is een gevarieerd aanbod in verschillende types van appartementen zoals studio’s, 1-, 2- of 3- slaapka- merappartementen en penthouses. Iedereen kan een kijkje komen nemen en een appartement vinden naar zijn wensen. Quartier Bleu biedt ook interes- sante investeringsopportuniteiten.”

De architectuur is zeker de moeite waard met toparchitecten De Gregorio en Citterio. Hoe zien zij dit project?
Tom van Becelaere van Matexi: “Alfredo De Gregorio en Antonio Citterio hebben ervaring in stadsvernieuwingsprojecten. Quartier Bleu bestaat uit stedelijke entiteiten met een verschillende be- levingswaarde: een grote, groene promenade met gezellige, intieme binnenpleintjes. Langs de kade is het gezellig slenteren langs restaurants en terras- sen. In dit nieuwe stadsdeel is er ook aandacht voorgroen. De aangename binnentuinen zijn een creatie van Pieter Daenen.”

Philippe Onclin van Chateaux Real Estate: “Het is echt een schitterende locatie. Quartier Bleu is gemakkelijk bereikbaar voor voetgangers en et- sers. Ook de verbinding vanuit de binnenstad en de grote ring verloopt vlot met het openbaar vervoer of de auto. Voor bewoners zijn er bovendien ruime parkeerplaatsen of garageboxen voorzien in de moderne parking onder Quartier Bleu.”

Axelle, hoe ben jij betrokken geraakt in dit prestigieuze project?
Axelle Red, ambassadrice Quartier Bleu: “Quartier Bleu heeft mij van in het begin meteen aangetrok- ken. Het is een prachtig project met een internatio- naal karakter. En wat een schitterende ligging aan het water en in het centrum! Hasselt is een aangename stad boordevol troeven. Shoppen, culinair genieten, kuieren door de gezellige straatjes: dat kan hier allemaal. Ik heb nog steeds een grote a niteit met Hasselt. Ik ben hier opgegroeid en mijn vader woont vlakbij Quartier Bleu, een reden te meer voor mij om een verblijfplaats in Quartier Bleu te overwegen.”

Philippe Onclin van Chateaux Real Estate: “Sinds de bekendmaking van de komst van Quartier Bleu hebben al veel geïnteresseerden zich gemeld. De verkoop van Quartier Bleu start op vrijdag 21 april aan de Kanaal- kom, vlak aan het project. Wie aanwezig wil zijn, kan zich inschrijven op de website www.quartier-bleu.be.”

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je hier in voor het lanceringsweekend op 21, 22 en 23 april.