Quartier Bleu - Hasselt aan het water
28/10/2016

Onthulling kindertekeningen

Op vrijdag 28 oktober verzamelde de pers zich rond de werf van Quartier Bleu in Hasselt, het nieuwe commerciële en residentiële stadsdeel langs het water, voor de onthulling van een kindertekeningenmuur. Quartier Bleu sloeg de handen in elkaar met Kindercampus Tuinwijk. Zo een 300-tal leerlingen van het kleuter- en het lager onderwijs maakten een tekening rond het onderwerp ‘Hasselt aan het water’. Deze uitzonderlijke interactie met de buurt laat weer een nieuw stuk van de werfborden tot leven komen.

ODE AAN HASSELT pronkt op poëziemuur rond werf

Quartier Bleu brengt poëzie naar de werf. Waar we momenteel volop bouwen aan het nieuwe stadsdeel langs het water, worden de werken voortaan afgeschermd met werfborden die een Ode aan Hasselt brengen.

Hiervoor organiseerden we een publieke poëziewedstrijd. Iedereen werd opgeroepen om zijn of haar dichtkunsten in te zenden. De 28 beste gedichten over Hasselt pronken nu rond de werfsite.

De 5 winnende gedichten (winnaars: Tim Torfs, Veerle De Geyter, Beatrice Braye, Linda Thoelen, Bianca Capellen) werden tijdens de persvoorstelling voorgedragen door Jee Kast, bekend van talentenshow Belgium’s Got Talent. Ook nu maakten de gedichten in verbale vorm indruk op alle aanwezigen.

Hier alvast enkele impressies van het poëtische onthullingsmoment: