Quartier Bleu - Hasselt aan het water
15/02/2017

Quartier Bleu lanceert verkoop stadsappartementen met Axelle Bleu!

Ontwikkelaars Matexi en Chateaux Real Estate werken reeds 10 jaar aan de uitbouw van de Blauwe Boulevard. “De werken liggen op schema dus tijd om over te gaan tot de verkoop van de eerste stadsappartementen op 21, 22 en 23 april. ” aldus Philippe Onclin van Chateaux Real Estate.

“Met toparchitecten als De Gregorio en Citterio wordt Quartier Bleu een nieuw bruisend stadsdeel met internationale allure,” vult Tom Van Becelaere van Matexi aan. “Quartier Bleu heeft een waaier aan troeven: een grote, groene promenade met gezellige, intieme binnenpleintjes. Op de kade is het gezellig slenteren langs restaurants en terrassen. Er is aandacht voor groen met aangename binnentuinen. Kortom: een prachtig project met een onschatbare meerwaarde voor Hasselt.”

Het project heeft niet alleen twee gerenommeerde architecten, maar ook een beroemde, internationale ambassadrice, Axelle Red. Zij stelde het project vrijdag trots voor en doopte haar naam voor de gelegenheid om in Axelle Bleu. “Quartier Bleu heeft mij meteen aangetrokken. Een prachtig project met een internationaal karakter. En wat een ligging; aan het water en in het centrum! Ik ben hier opgegroeid en mijn vader woont vlakbij Quartier Bleu, een reden te meer voor mij voor een verblijfplaats in Quartier Bleu te opteren,” aldus Fabienne Demal.

Burgemeester Nadja Vananroye reageert verheugd: “Wij kennen Axelle als Fabienne Demal. Als ereburger van de Stad Hasselt kent zij Hasselt als geen ander. We zijn fier en kijken ernaar uit om haar in Hasselt te verwelkomen in Quartier Bleu. Wanneer internationale sterren die de hele wereld hebben gezien, terugkeren naar Hasselt, dan betekent dit dat we als Stad goed bezig zijn.”

Schepen van Ruimtelijke Ordening Tom Vandeput sluit aan: “Het project Quartier Bleu is een zeer belangrijk stadsontwikkelingsproject voor Hasselt en maakt dan ook deel uit van onze visienota ‘Stad met een plan’. Een oude industriële site, die een metamorfose ondergaat naar een nieuwe woonwijk. Een belangrijk nieuw stadsdeel, met grote publieke parking – in beheer van de stad – , winkels, horeca en woongelegenheden met aansluiting op de Groene Boulevard, geeft Hasselt ruimte om te groeien. Het stadsbestuur investeert mee via infrastructuurwerken aan de wandelkades, aanleg van nieuwe pleinen, openbaar domein, groen en een ondergrondse parking voor 2.000 publieke plaatsen.”

Het prestigieus project aan het water in Hasselt lokt veel geïnteresseerden. “We waarderen de interesse in Quartier Bleu enorm. We willen dan ook alle geregistreerden persoonlijk uitnodigen om de eerste residentie in Quartier Bleu te ontdekken,” licht Tom Van Becelaere toe. De verkoop van het eerste gebouw wordt feestelijk gelanceerd op 21, 22 en 23 april. “Het eerste gebouw bestaat uit 83 eenheden, gaande van studio’s tot penthouses. Er zijn ook interessante investeringsopportuniteiten, met een aanbod in diverse prijscategorieën. Iedereen is van harte welkom om de stadsappartementen te ontdekken op onze lancering”, vult Philippe Onclin aan.

De verkoop van Quartier Bleu start op vrijdag 21 april om 19u aan de Kanaalkom, vlak aan het project. Wie aanwezig wil zijn, kan zich inschrijven op deze website.

Chateaux Real Estate (Group Onclin) is gespecialiseerd in de ontwikkeling van (binnen)stedelijke zones met een mix van residentiële en commerciële invullingen. Deze in Hasselt gevestigde projectontwikkelaar stond eerder al in voor de vastgoedprojecten Hassaporta en Stadshaven.

Matexi
Sinds zijn oprichting in 1945 biedt Matexi aan iedereen de kans om een betaalbare, duurzame en kwaliteitsvolle woning aan te schaffen. Onder het motto “Welkom in de buurt” creëert Matexi buurten die inspireren om samen meer van het leven te maken.

Matexi heeft kantoren in elke Belgische provincie, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in het Groothertogdom Luxemburg en in Warschau (Polen). Met ruim 350 medewerkers ontwikkelt Matexi momenteel 600 buurten in 300 steden en gemeenten. Matexi realiseert zo een duizendtal woningen en appartementen per jaar.