Quartier Bleu - Hasselt aan het water
23/02/2017

Hasselt in het rijtje van Europese topsteden

Stad Hasselt groeit op alle vlakken: wonen, toerisme, vrije tijd, horeca en ga zo maar door. Ook alsmaar meer (dag)toeristen vinden hun weg naar de Limburgse hoofdstad om te genieten van alles wat er te vinden valt. En dat is ook niet abnormaal want Hasselt heeft alles te bieden wat grootsteden zoals Barcelona, Cannes en Napels hun bezoekers bieden. We sommen al de gelijkenissen op.

  • Stad aan het water: Alle populaire steden om op reis te gaan, liggen aan het water. Denk ook maar aan Londen, Parijs, Barcelona of Cannes. Hasselt kan je dus perfect een ongekend vakantiegevoel geven.
  • Niet enkel reizen naar het water maar ook wonen aan het water is hip. Moderne luxeappartementen die je een uitkijk geven op het water, dat is waar we met Quartier Bleu aan bouwen. Voor jou kan Hasselt je thuishaven worden.
  • Divers aanbod aan restaurants en cafés: van pizza en pasta tot sushi en wokgerechten, voor ieder wat wils als het om eten gaan. In het stadcentrum vind je verschillende restaurants en cafés waar je je in verschillende delen van de wereld waant.
  • Bruisend uitgaansleven: Avondmensen en zelfs nachtraven voelen zich ook thuis in Hasselt. Er zijn geweldige cocktailbars, danscafés en de bekende discotheek Versuz.
  • Aan culturele activiteiten in Hasselt geen gebrek. Je kan er een bezoek brengen aan het jenevermuseum en het modemuseum. Maar ook het beklimmen van de Beiaardtoren en het bezoeken van de Virga Jessebasiliek zijn zeker de moeite waard.
  • Natuur om tot rust te komen: Als je even genoeg hebt van alle drukte, moet je niet ver de stad uit gaan om weer rust te vinden. Denk maar aan domein Kiewit, de groene boulevard en de Japanse tuin. Ook zijn er verschillende fietsroutes die je leiden naar de landelijke delen van Hasselt.

Overtuigd? Schrijf je dan hier in voor het lanceringsweekend op 21, 22 en 23 april.