Quartier Bleu - Hasselt aan het water
05/06/2016

Hasselt als thuishaven

Quartier Bleu had geen andere thuishaven ter wereld kunnen hebben dan Hasselt. Het project is conceptueel en bouwkundig geïnspireerd op zijn locatie, als een gedicht op de muze van de poëet. 

Matexi en Chateaux Real Estate, partners binnen nv Kanaalkom, vullen elkaar in dit stadsontwikkelingsproject naadloos aan. Beide projectontwikkelaars zagen een prachtige plekje dat nog zo veel mooier kon worden met een vleugje weldoordachte architectuur en een recreatieve, commerciële en residentiële invulling.

VAN HIER, VOOR HIER

Chateaux Real Estate is even Hasselts als jenever en speculaas. Deze ontwikkelaar met lokale roots stond eerder al in voor de projectontwikkeling van Hassaporta en Stadshaven, dat langs Quartier Bleu gelegen is. Chateaux Real Estate richt zijn investeringspijlen voornamelijk op de ontwikkeling van (binnen)stedelijke zones en andere toplocaties voor zowel winkel- als woonprojecten.

WELKOM IN DE BUURT

Sinds zijn oprichting in 1945 biedt Matexi aan iedereen de kans om een betaalbare, duurzame en kwaliteitsvolle woning aan te schaffen. Onder het motto “Welkom in de buurt” creëert Matexi buurten die inspireren om samen meer van het leven te maken. Matexi heeft kantoren in elke Belgische provincie, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in het Groothertogdom Luxemburg en in Warschau (Polen). Met ruim 350 medewerkers ontwikkelt Matexi momenteel 600 buurten in 300 steden en gemeenten. Matexi realiseert zo een duizendtal woningen en appartementen per jaar.